Πλεονεκτήματα Θηλασμού

Share it:

Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για το μωρό σας από τη στιγμή της γέννησης του. Κανένα άλλο γάλα και καμία άλλη τροφή δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αξία του μητρικού γάλακτος.

Είναι η φυσική τροφή που ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες του βρέφους και προσαρμόζεται σε αυτές καθώς το βρέφος αναπτύσσεται και μεγαλώνει. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη UNICEF τα μωρά δεν χρειάζονται άλλο γάλα για τους έξι (6) πρώτους μήνες της ζωής τους. Συστήνουν τον αποκλειστικό θηλασμό για τους πρώτους έξι (6) μήνες, ακολουθούμενος από συνεχιζόμενο μητρικό θηλασμό για τουλάχιστον δύο (2) χρόνια συνδυαστικά με την προσθήκη θρεπτικών στέρεων τροφών.

Η UNICEF και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ξεκίνησαν το 1991 μία πρωτοβουλία γνωστή ως «Νοσοκομεία Φιλικά προς τα Βρέφη», σε μια προσπάθεια να εξασφαλισθεί ότι όλες οι υπηρεσίες μητρικής φροντίδας, είτε είναι μεμονωμένες είτε νοσοκομειακά συγκροτήματα θα υποστηρίζουν τις μητέρες να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις για τη διατροφή του παιδιού τους, απαλλαγμένες από εμπορικά συμφέροντα.

 

UNICEF Greece

 

Το μητρικό γάλα οδηγεί σε καλύτερη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία.

Το μητρικό γάλα, περιέχει τη σωστή αναλογία σε θρεπτικές ουσίες που το καθιστούν εύπεπτο, είναι πάντα στην σωστή θερμοκρασία, δεν κοστίζει, είναι πάντα προσιτό και πλούσιο σε αντισώματα, δεν απαιτεί προετοιμασία και αποτελεί την πιο πλήρη τροφή για τα βρέφη. Τα αμυντικά του κύτταρα και τα πλούσια θρεπτικά του συστατικά, προστατεύουν το μωρό σας από λοιμώξεις, αναπτύσσουν καλύτερα τον εγκέφαλο του ενώ μέσω του θηλασμού επιτυγχάνεται και η ενίσχυση της πιο στενής σχέσης μητέρας – βρέφους (επαφή δέρμα με δέρμα).

Οι μητέρες που θηλάζουν έχουν ταχύτερη ανάρρωση από τον τοκετό, χάνουν πιο εύκολα τα κιλά της εγκυμοσύνης και έχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης οστεοπόρωσης και καρκίνου των μαστών και ωοθηκών. Τα παιδιά που θηλάζουν έχουν σημαντικά μικρότερη πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου, σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκίας και αλλεργιών, ενώ αναφέρεται και η προστατευτική δράση του θηλασμού για το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Πηγή: Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού

ADS MOTHERHOOD

agalia LOGO

LALECHE

IYP

gn alexandra logo 120 1

© Copyright 2023 | Weddings – Christenings – Motherhood | Created by Elvira Mavraki